Παρακολουθούμε το θράσος ορισμένων που, αφού διέλυσαν την αστική συγκοινωνία στην Θεσσαλονίκη, σήμερα εμφανίζονται ως δήθεν “ανησυχούντες”.
Αφού πήραν αποστομωτική απάντηση για τα δήθεν “ακατάλληλα” νέα λεωφορεία, σήμερα, χωρίς ντροπή, ισχυρίζονται ότι “ανακάλυψαν” πως ο ΟΑΣΘ είναι δήθεν “εστία υπερμετάδοσης” του κορωνοϊού.
Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Για άλλη μια φορά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Συγκεκριμένα, στον ΟΑΣΘ των 2.057 εργαζομένων, στο πλαίσιο των μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας, εντοπίστηκαν 46 κρούσματα, δηλαδή ποσοστό 2,2%.
Ειδικά στον κλάδο των οδηγών, στον ΟΑΣΘ υπηρετούν συνολικά 1.117 οδηγοί (ήτοι το 54,3% του συνόλου των εργαζομένων), και εντοπίστηκαν μόλις 16 κρούσματα, ή ποσοστό 1,43%, που είναι μικρότερο από το γενικό ποσοστό (2,2%) στον Οργανισμό. Μέχρι εχθές Παρασκευή 13.11.2020 πραγματοποιήθηκαν, με ευθύνη της διοίκησης, 863 μοριακά τεστ στο προσωπικό, που εντόπισαν τα ανωτέρω κρούσματα, και επομένως ο δείκτης νοσηρότητας στον ΟΑΣΘ είναι 5,3%, έναντι 32% στην Θεσσαλονίκη.
Όσο για το προσωπικό που είναι σε άδεια ειδικού σκοπού, εφαρμόζουμε ασφαλώς τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Γι’ αυτό χορηγούμε άδειες ειδικού σκοπού τόσο σε ευπαθείς ομάδες εργαζομένων (ερμηνεύοντας μάλιστα διασταλτικά τον νόμο), όσο και σε εργαζόμενους που δηλώνουν επαφή με βεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον επαφή με βεβαιωμένο κρούσμα. Χάρις σε αυτά τα μέτρα κρατήθηκε μέχρι σήμερα σε αυτά τα επίπεδα ο δείκτης νοσηρότητας αλλά και ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στον ΟΑΣΘ.
Συνεχίζουμε, εργαζόμενοι και διοίκηση, διοίκηση και εργαζόμενοι, να εφαρμόζουμε με κάθε αυστηρότητα τα μέτρα, και αν απαιτηθεί θα ληφθούν και πρόσθετα μέτρα.
Την ώρα που άλλοι κινδυνολογούν και επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για μικροκομματικούς σκοπούς, στον ΟΑΣΘ υπεύθυνα συνεχίζουμε να προστατεύουμε την υγεία των εργαζομένων και των συμπολιτών μας.